Over Westpoort Warmte

Westpoort Warmte B.V. (WPW) is een joint venture waarin de gemeente Amsterdam en Vattenfall Warmte N.V. beide voor 50% eigenaar zijn. Onze kernactiviteiten zijn het opslaan, transporteren en leveren van stadsverwarming in vijf deelgebieden aan de noord- en westzijde van Amsterdam: Nieuw West, Westpoort, Houthaven, Noord en Zeeburgereiland (zie kaart hieronder). WPW laat alle diensten rondom deze kernactiviteiten uitvoeren door Vattenfall. Ook het contact met onze klanten wordt door Vattenfall verzorgd.

WPW heeft meerdere warmtebronnen. Onze grootste warmtebron is restwarmte van de afvalverbrandingsinstallaties van het Afval Energie Bedrijf (AEB). Sinds 2020 is er bij het AEB ook een bio-energiecentrale in werking, die duurzame warmte levert uit houtige reststromen waar geen hoogwaardigere toepassing voor bestaat. Daarnaast komt een deel van de warmte uit biogas dat door de vergistingsinstallatie van Orgaworld gewonnen wordt uit groene afvalstromen. Tot slot kunnen wij warmte uitwisselen met het netwerk van Vattenfall via de South Connection in het zuidoosten van de stad, die de netwerken van Westpoort Warmte en Vattenfall met elkaar verbindt.

Onze missie is een CO2-neutrale warmtevoorziening in 2040

WPW realiseert CO2-besparing door het aansluiten van steeds meer woningen en bedrijven op haar netwerk. Groei in het aantal aansluitingen is daarom de belangrijkste doelstelling van WPW, mits dit duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar kan.

westpoortwarmte kaartje

Bent u klant of wilt u klant worden van Westpoort Warmte?

Omdat Vattenfall al het contact met onze klanten verzorgt, verwijzen wij u graag door naar de website van Vattenfall.